Racen

Den Tibetanske Terrier
er slet og ret enestående !

- Dens væsen er kærligt!
- Den har ”humoristiske sans”!
- Den er tolerant overfor børn! 
- Den kan tænke selv! 
- Den har en sjælden evne til at tilpasse sig! 
- Og til at fungere som et velintegreret familiemedlem!

Den skal bare opleves!


 
En Tibetansk Terrier er ikke en terrier, men en vagt- og hyrdehund. Betegnelsen terrier fik den fejlagtigt, da de første blev importeret fra Tibet til England. ”Tibetansk Dhokyi Apso”, som betyder langhåret vagthund fra Tibet, ville have været mere korrekt.

Den Tibetanske Terrier er intelligent og selvstændig, som det netop er typisk for en hyrdehund. Den har en egen værdighed og er let at opdrage. Den skulle kunne tænke selv, og det kan den! Den opfatter lynhurtigt, hvad der forventes af den og gør det, hvis den ser berettigelsen i det. Ser den ikke rimeligheden, vil den udforske, om du virkelig mener, hvad du siger. Opdager den muligheden for at udnytte smuthuller eller genveje, vil den benytte dem, men den synes at være i besiddelse af en sjælden evne til kun at gå til stregen. Behandler man den uværdigt og straffer den med vold, bliver den enten stædig eller krybende og usikker.

Vagtsom, det er den, men aldrig stridbar. Den holder meget af at sidde på et højt sted og holde udkik, (skriveborde, vindueskarme, haveborde osv.). Den gør, når der kommer nogen eller noget, men den gør ikke vedvarende. 

Måske kan den være lidt reserveret overfor fremmede, indtil den har set dem an. Men når den har accepteret folk, vil den altid være parat med en hjertelig velkomst. 

Den er en formidabel familiehund. Den knytter sig til hele familien, men binder de tætteste bånd til den, som beskæftiger sig mest med den,– fodrer, motionerer, soignerer og leger. Men den omfatter hele sin familie med stor kærlighed og er glad for børn. Den er altid oplagt til leg og er hurtig til at opfatte, hvad der forventes af den for at kunne deltage i legen.

Hvis dette har vagt din interesse, så du gerne vil vide mere, vil jeg opfordre dig til at læse en af mine bøger om racen:

Tibetansk Terrier – en gave fra landet på verdens tag.
Tibetan Terriers – The Little People.

-       Eller du kan ringe til mig.